top of page

קול קורא בעפולה: לא להחזרת הפלרת מי השתיה בישראל - לא רוצים רעל במים 

בהתאם להצעתו של יו"ר הוועדה מר גדעון פורת בסיום הישיבה האחרונה שהתקיימה ב-19.9, להלן נוסח מכתב אפשרי בנוגע לכוונת שר הבריאות הנוכחי יעקב ליצמן להחזיר את חובת ההפלרה של מי השתייה בישראל.

 

 סבבה בצפון / מקומי / עפולה 

לא להחזרת הפלרת מי השתיה בישראל - לא רוצים רעל במים - מכתב מטעם ועדת הגנת הסביבה בעיריית עפולה נשלח למקבלי ההחלטות בממשלה.

יו"ר הוועדה מר גדעון פורת מציין  בפני כתבנו כי המכתב הינו מכתב מקצועי היוצא מטעם חברי הוועדה המודאגים מהכוונה להפלרת מי השתיה,  אין זה מכתב "פוליטי" ואין הכוונה להיכנס לוויכוח בין שר הבריאות המכהן היום לבין שרת בריאות לשעבר.

לדברי הוועדה בראשותו של גדעון פורת התבררה כי הוספת חומצה פלואורוסיליצית למי השתייה כדי לסייע במניעת מחלת עששת השן הינה פרקטיקה בעייתית וכבר הופסקה ברוב המקומות בעולם בהם היתה נהוגה. 

 

בישיבת הוועדה דנו בסוגיה הן משום שנמצאה בלתי יעילה, והן משום שנמצא שהיא מזיקה לשאר הגוף - בעיקר לבלוטת התריס ולעצמות,  המדינה היחידה בעולם שנותרה עם חובת הפלרת מים כיום היא אירלנד.

 

מידע רב  בנושא זה ניתן למצוא ברשת, בת ציון דוברת הוועדה לנושא הספציפי הזה מצרפת  לדוגמא את מאמרו העדכני של ד"ר דניאל מישורי מהחוג לגאוגרפיה וסביבת האדם באונ' תל אביב, בשם "המלך הוא עירום: הפלרת מים במבחן ההיגיון".

גדעון פורת בתמונת אילוסטרציה-שתית מים מסוכנת או לא?

כמו כן מצרפת בת ציון מאמר בנושא בו זכתה להשתתף בכתיבתו יחד עם אינג' אהוד לשם, שעבד במשרד הבריאות במשך 30 שנה וסיים את עבודתו שם בתור מנהל מחוז.

 

בתור מי שהיה בתוך המערכת ויודע את מבוכיה, הוא כיום מהמתנגדים הראשיים להפלרת המים. 

 

לדבריה, רבות נכתב והוסבר בדבר קשרי ההון והשלטון הטמונים בעניין ההפלרה, ראו לדוגמא ספרו של כריסטופר ברייסון שיצא בהוצאת פוקוס בישראל (2009). 

ועדת מומחים בראשות פרופ' אבנר עדין מונתה בעשור הקודם לבדוק את הסכנות והיתרונות של ההפלרה המלאכותית ומסרה את ממצאיה בשנת 2007.

 

ח"כ גרמן טענה שלפני הוועדה הובאו מחקרים שמראים שאין כל הבדל ברמות העששת כתוצאה מההפלרה ושהוועדה החליטה שיש לבטל את חובת ההפלרה. במציאות זה בפירוש לא מה שהוועדה קבעה.

הוועדה המליצה, ברוב זעום, לבטל את חובת ההפלרה. הנימוק לא היה שהם חושבים שהיא לא יעילה או לא בטוחה כטיפול מונע לעששת, אלא משום שלדעת חבריה היא לא צריכה להיות חובה ממלכתית גורפת. כלומר השיקול היה חוקתי ומוסרי, לא בריאותי.

לסרטון- הפלרה זה לא כל הסיפור לחץ כאן

 עוד מה שמעניין בצפון                              

bottom of page